Der opstod en fejl under forsøget på at ændre varianten, prøv igen senere.
Ikke tilgængelig
Levering til Danmark fra: 49,00 kr..

Finland 100 år krus 30 cl

Dette jubilæumskrus fra Arabia er specielt designet for at fejre Finlands 100 års jubilæum i 2017. Arabia er en af Finlands ældste virksomhed og har været en vigtig del af finnernes hverdag i mange år. Arabia har derfor fundet mønstre, der repræsenterer forskellige årtier af Finlands uafhængighed og som fortæller en historie om sin tid. Krusene sælges i et begrænset oplag, og hvert krus har et "årsstempel" i bunden.

Her kan du finde krus med følgende mønster:

Pastoraali: Formgavs af Esteri Tomula i 1965 og repræsenterer den menneskelige karakter, midt i al flora. Et typisk eksempel på Esteri Tomulas detaljerede signaturstil og Arabia i 1960'erne. I denne periode begyndte man at gøre brug af en ny teknologi, hvilket gjorde det muligt at anvende stærke farver som denne blå nuance.

Esteri: I løbet af 1960'erne og 1970'erne designede Esteri Tomula flere dejlige mønstre for Arabias hverdagsporcelæn. Blandt andre det blomstrede mønster Esteri fra 1973, der blev designet for at fejre 100 års jubilæumsdagen for Arabias fabrik.

Huvila: Huvila mønstret er designet i 2017 af Heini Riitahuhta, der har arbejdet på Arabias designafdeling siden 2003. Det er et markant, illustrativt design, der flirter med 1920´ernes håndtegnede mønstre, men som samtidig føles nyt.

Myrna: Myrna mønstret blev skabt af kunstneren Olga Osol i 1937. Navnet på mønstret kommer fra den amerikanske filmstjerne Myrna Loy der var en stor succes i 1930'erne. Mønstret er elegant med sine gule blomster og mange blev forelskede i dette søde mønster, der var i produktion indtil 2005.

Suomen Kukka: Som betyder "Finland blomst" er en hyldest til Finland og kernen i det nordiske folk. I al sin enkelhed er Suomen Kukka et smukt, kraftfuldt og subtilt design med sin lyse blå farve mod det hvide porcelæn. Mønstret blev lanceret for første gang i 1941 og er siden blevet set på både middagsservice og teservice.

She-Fo: Er et mønster, der blev skabt af Greta Lisa Jäderholm-Snellman i 1926. Greta Lisa arbejdede som pottemager på Arabia fra 1921-1937 og betragtes i dag som skaberen af dekor på Arabia. Hun gav Arabias porcelæn mere beherskede og geometriske mønster, der har klare påvirkninger fra 1920'erne klassicisme og art deco.

Hattara: Dette smukke mønster er skabt af en af Arabias top dekoratører - Raija Uosikkinen i 1954. Uosikkinen blev ansat af Kaj Franck og var en del af designteamet på Arabia i begyndelsen af 1950'erne. Et af hendes mest berømte designs er netop Hattara, der vandt første præmien for bedste mønster i 1961.

Timbua: Det sorte og hvide mønster Timbua blev skabt af den amerikanske kunstner og designer Howard Smith. Smith flyttede til Finland i 1962 og var en del af Arabias designteam i mange år. Karakteristisk for Smiths design er stærke farver og klare former. Timbua er inspireret af gamle hieroglyffer.

Isak: I starten af Arabias historie var porcelænet dekoreret med enkle ornamenter og stilfuldt design inspireret af den finske nationale romantik. Fælles for disse mønstre var, at de alle fik mandlige navne, som i dette tilfælde, Isaac. Alle mønstre blev håndgraverede på kobberfade.

Bebop: Det farverige mønster Bebop er designet af Heikki Orvola og blev første gang lanceret i 1992. Orvola fik til opgave at skabe ulige, forskellige mønstrer med musik som inspiration og udgangspunkt - såsom blues, ballade og bebop. Bebop er en form for jazz og var udgangspunktet for dette eksplosive mønster.

General info

VaremærkeArabia
SerieHuvila
Antal1 stk.
Artikel nummer28625-01

Fakta

Materiale: Vitroporcelæn.
Størrelse:
Højde: 9,7 cm.
Diameter: 10,5 cm.
Rummer: 30 cl.

Vedligeholdelse

Tåler opvaskemaskine.
Tåler mikrobølgeovn.
Ovnfast.
Tåler nedfrysning.
Andre designs, vi tror, du vil kunne lide
Andre syntes også om
Indkøbskurv
Luk