GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Inspiration & tips/Tips/Loftslamper til stuen
Du kan se to Tense lampeskærme fra New Works der hænger over en grå sofa og et sofabord med bøger.

En guide til at vælge den rigtige loftslampe til din stue - 7 Tips & Idéer

Stuen, stedet hvor vi hygger os, læser, ser den nyeste tv-serie eller bare er. Et rum med forskellige funktioner, hvor vi tilbringer en stor del af vores fritid. Så hvordan vælger du den rigtige loftslampe til din stue, og hvor mange lyskilder har du brug for? Vi har samlet vores bedste tips og idéer til at hjælpe dig med at finde den rigtige loftslampe, som vil give dig en hyggelig og stemningsfuld stue at opholde dig i fra tidlig morgen til sen aften.
tirsdag den 13. februar 2024
Del artiklen

7 tips til at vælge en loftslampe til stuen

1. Behov og brug: Hvilke behov har din stue? Bruges den kun som tv-stue, eller er det også et rum til socialt samvær, leg og læsning? At definere dine behov, og hvordan stuen rent faktisk bruges, er det første skridt til at hjælpe dig med at finde den rigtige loftslampe til din stue.

2. Stuens størrelse: Har du en stor eller lille stue? Det kan afgøre, hvor meget lys der faktisk er brug for. Jo større rum, jo flere lyskilder. Rummets form kan også afgøre, hvordan lyset spredes og reflekteres; en stue med højt til loftet kan udstyres med en stor lampe, mens et lavt loft er lidt mere restriktivt, hvilket afgør, hvilken loftslampe der er bedst med hensyn til lysspredning og æstetik. Det er vigtigt at overveje balancen i rummet, så en loftslampe ikke føles for stor eller for lille.

3. Farvesammensætning: Farven på stuen kan nemt påvirke valget af den rigtige loftslampe til stuen. Lyse farver reflekterer mere lys og får generelt rummet til at føles lysere og mere rummeligt. Mørke farver absorberer lys og kan derfor kræve mere belysning for at undgå, at rummet føles for mørkt og tungt.

Lantern pendel large
Frosted white opal glass
2.239 kr.

4. Vælg den rigtige pære: Den rigtige temperatur på en pære er afgørende for, hvordan både lampen og rummet faktisk opfattes. Både lumen og kelvin påvirker lysets udseende og følelsen i dit rum, men hvad er det, og hvordan vælger du? Vil du have et varmere lys, som er mere subtilt, eller noget køligere og stærkere? I vores guide til at vælge den rigtige pære finder du masser af tips, der kan hjælpe dig med at oplyse din stue.

5. Vælg en dæmpbar loftslampe: At kunne justere lysstyrken er både praktisk og nyttigt, når du vil skabe forskellige stemninger i rummet. En loftslampe til stuen fungerer ofte som almindeligt lys, hvilket betyder, at det er lys, der er nødvendigt for at socialisere og være aktiv i et rum, og som oplyser hele eller større områder af rummet. Så at kunne justere fra maksimal styrke til et mere subtilt lys kan være en fordel.

6. Suppler loftslampen: Loftslampen gør en stor del af arbejdet i stuen, når det gælder belysning, men det er lige så vigtigt at forsyne stuen med andre lyspunkter, da en loftslampe alene sjældent vil opfylde alle rummets behov for lys. En stue kan sagtens indrettes med 10-15 lyspunkter for at skabe harmoni og atmosfære, men også for at opfylde funktionelle behov som f.eks. læselys. Giv din loftslampe i stuen nogle venner, det vil gøre hele forskellen i rummet!

7. Stil, farve og form: En vigtig del af at vælge den rigtige loftslampe til din stue er selvfølgelig at finde en kandidat, der kvalificerer sig med hensyn til stil, farve og form. Vil du have noget moderne, klassisk, farverigt eller dæmpet? Husk, at loftslampen er en central del af stuen, så det er vigtigt, at den harmonerer med dine møbler og stilvalg. Det vigtige her er at forsøge at kombinere det praktiske med det visuelle, så kommer det til sin ret.

Ideer til loftslamper i stuen

Der er ikke mangel på loftslamper til stuen, fra store til små, fra pendler til loftlamper, fra farverige til neutrale og i forskellige materialer og prisklasser. For at hjælpe dig med at navigere og finde den rigtige loftslampe til stuen har vi listet nogle af vores yndlingsidéer til loftslamper:

Rislamper til stuen

Helt rigtigt med ris! Rislampen har fået et ægte comeback, og man må bare elske denne tilsyneladende enkle og geniale idé til en loftslampe i stuen. En rislampe fungerer nemt sammen med mange forskellige indretningsstile. At hænge en eller sætte flere sammen giver rummet en blød fornemmelse og et blændfrit lys, der er behageligt uden at gå på kompromis med lyset.

Loftslamper til stuen

Loftslamper der sidder mere tæt på loftet i modsætning til en hængende pendel, bliver nogle gange overset, men det er en perfekt loftslampe til stuer med lavt til loftet, eller hvor du bare ikke vil have en hængende lampe. Loftslamper kan også bruges i større stuer og er gode til at dække behovet for stemningsbelysning. Loftslamper findes i mange forskellige stilarter - fra stramme og stilfulde til romantiske og trendy plisserede.

Klassiske loftslamper

Det er altid en god idé at investere i en designklassiker. Du får design, der holder over tid, samt materialer af høj kvalitet og gennemtænkt funktion. Når du er på udkig efter en loftslampe til din stue, findes der mange designklassikere, store og små og i forskellige materialer og udtryk. Hvis du vil have noget, der holder over tid, kan det være en god investering.

Farverige og mønstrede loftslamper

Til dem der tør kunne en farverig eller mønstret loftslampe til stuen være en velkommen detalje. Her kan du vælge noget, der står i kontrast til resten af indretningen og giver en eklektisk fornemmelse, eller hvorfor ikke vælge en farve, som du har i resten af indretningen for at skabe en rød tråd

Store loftslamper

Hvis du har en rummelig stue med højt til loftet, vil en stor loftslampe helt sikkert være passende. Store loftslamper til stuen er blevet mere og mere almindelige, og der er mange spændende udtryk, stilarter og materialer at vælge imellem. En stor loftslampe kan virkelig blive et statement i rummet og kan være med til at løfte stemningen i stuen til et helt nyt niveau. Hvis du har en større stue, kan det også være nødvendigt med en større loftslampe for at opfylde behovet for lys, så her gælder det om at finde den rette balance til netop din stue.

Vil du have mere inspiration til at dekorere din stue?

Se vores bedste tips her!

Fotografi: New Works, 101 Copenhagen, HAY, ferm LIVING, By Rydéns, &Tradition

Josefin Beijer
Forfatter

Se flere loftlamper

Vis mere

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB