GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Varemærker/Iittala

Iittala

Iittala er et af Finlands ældste glasværker. Gennem årene har de skabt tidløst design, der har beriget vores hverdag i flere generationer. Iittala har et dristigt formsprog med fokus på designkvalitet og kunstnerisk innovation. Hos os finder du et stort udvalg af smukt glas, porcelæn og lysestager fra den anerkendte Iittala.

708 resultater sorteret efter
1
...
20
Side 1 af 20

Iittala glas - en finsk designperle

Som navnet antyder, så har Iittala finske rødder. Historien strækker sig tilbage til 1881, hvor glasværket blev grundlagt i den lille by Iittala. Siden da har de leveret en række designklassikere, der har opnået ikonstatus.

Iittalas 5 mest klassiske serier

Hvordan kan Iittalas designsprog beskrives?

Eksperimentelt, energiskt, nysgerrigt og dristigt, sådan kan Iittalas formsprog beskrives. Iittala arbejder med kunstnerisk innovation, selvom kernen i håndværket er i det mundblæste glas.

Iittalas designfilosofi - at tilbyde tidløs skønhed og funktion

For Iittala er det vigtigt at tilbyde genstande med funktion og skønhed, der fungerer til hverdagens alle lejligheder. For hvad taler egentlig imod, at glas og vaser ikke kan være både funktionelle og smukke?

Mange af Iittalas glas serier passer til alle hverdagens forskellige lejligheder, til morgenmaden, festen og kaffen.

Iittala henter inspiration fra den smukke natur

Iittala henter meget inspiration fra naturen og havet, den klassiske Aalto-vase er et godt eksempel på dette. Vasen har et bølgende design, ligesom havets bølger.

Et andet eksempel er serien Kastehelmi, hvis navn betyder dugdråbe, og glasgenstandenes små bobler er inspireret af glitrende dugdråber.

Anerkendte designere hos Iittala

Iittala forbindes med en række talentfulde og innovative designere. En af dem er Kaj Frank, der designede succes-serierne Kartio og Teema. To andre velkendte designere er ægteparret Aino og Alvar Aalto.

Iittalas mundblæste glas og vaser

En stor del af Iittalas vinglas og vaser er mundblæste. Det bidrager til et unikt design og en forankring i den klassiske håndværksmåde at fremstille glas på. At mundblæse glas er en tidskrævende proces, der giver genstandene mere liv og variation i deres design.

For at fremstille vasen Ruutu kræves der for eksempel syv håndværkere i løbet af en dagsproduktion. Med hjælp fra sin solide historie har Iittala stor viden og dygtighed inden for glaskunsten.

Iittalas produkter - elskede samlerobjekter

Med sit brede udvalg gennem tiden er Iittala blevet værdsat af flere forskellige generationer. En genstand, der er blevet et eftertragtet samlerobjekt, er Birds by Toikka, der er en fin indretningsdetalje uanset din personlige stil i dit hjem.

Kombiner og bland Iittalas forskellige serier

Iittalas genstande er designet til at forskellige serier kan kombineres. Uanset om det ikoniske design er fra 70'erne, passer det sammen med nye, mere moderne serier. Dette er muligt takket være Iittalas vision om at skabe tidløst design, der aldrig går af mode.

Så tør at blande forskellige Iittala-serier i dit hjem for at opnå en mere personlig stil med hjælp fra et af de største mærker inden for skandinavisk design!

Hvordan arbejder Iittala med nytænkning og udvikling?

Iittala har lanceret en række glas serier i nye og opdaterede farver for at bidrage med fornyelse. Med nye dygtige designere som Jasper Morrison fortsætter Iittala med at levere værdsatte designklassikere i moderne udgave. Iittalas nytænkning og nysgerrighed fører til genstande med dristigt designsprog!

Hvordan kan Iittalas tidløse design bidrage til bæredygtighed?

Iittalas tidløse design tager afstand fra dagens brug-og-smid-væk-samfund. Med deres funktionalitet og tidløse design ser de ud over trends og kan arves i forskellige generationer.
Derudover satser Iittala på at designe genstande i holdbart glas med en lang levetid, i bæredygtigt og smukt materiale. Mange af Iittalas vinglas, ølglas og skåle kan vaskes i opvaskemaskinen, hvilket også bidrager til funktionalitet. Samt en garanti om kvalitet, der holder i lang tid.

Glas fremstillet af 100% genbrugsmateriale

Iittala var i 2019 en af de første industrielle producenter, der kunne tilbyde drikkeglas, der udelukkende er fremstillet af genbrugsglas. Råmaterialet bestod blandt andet af restdele fra de mundblæste Aalto-vaser.
Glassene fremstillet af det genbrugte materiale er lige så holdbare som produkterne, der er lavet af nyt materiale. Iittala arbejder konstant på at udvikle nye metoder til glasproduktion med ambitionen om at være innovativ og spare energi og naturressourcer.

Populære filtre

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB