GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Varemærker/Kay Bojesen Denmark

Kay Bojesen Denmark

Velkommen til Kay Bojesens glade verden fuld af trædyr. Her finder du den klassiske træabe, søpapegøjen og alle de andre medlemmer af den brogede Kay Bojesen-familie.
22 resultater sorteret efter

Kay Bojesen Danmark - en perfekt gave til enhver lejlighed

Produkter fra Kay Bojesen er populære gaver og Nordic Nests sortiment fra mærket har noget, der passer til enhver lejlighed. Her finder du perfekte dåbsgaver, der bliver elskede indretningsdetaljer på børneværelset i mange år. Love Birds er en fremragende bryllupsgave og leder du efter en julegave til en person, der allerede har alt, er den populære træabe med nissehue på et glimrende alternativ.

Hvad kendetegner Kay Bojesens figurer?

For Kay Bojesen var det vigtigt, at træfigurerne var behagelige at holde på. Han ville også opmuntre til leg og fantasi, blandt andet ved at skabe figurer, der ikke var for realistiske og uden for mange detaljer. Målet var at skabe solidt, men enkelt legetøj, der ville inspirere børn til at bruge deres fantasi under leg. For Kay Bojesen var det også vigtigt, at stregerne i træfiguren skulle smile, hvilket tydeligt ses hos for eksempel den klassiske abe og den populære gyngehest.

Hvilke træfigurer er en del af Kay Bojesen-familien?

Mange af Kay Bojesens figurer er dyr, såsom abe, gravhund, fugl og elefant, men hos os hos Nordic Nest finder du også mange flere populære træfigurer. Af disse er det måske de forskellige menneskelige figurer i forskellige professionelle roller, der er de mest populære. Det kan være en faggruppe, der har en nostalgisk værdi for netop dig, og som kan pryde et punkt i dit hjem, men serien er også fantastiske samleobjekter.

Kay Bojesen og aben

Aben så dagens lys i 1951 og er Kay Bojesens måske mest kendte træfigur. Aben i teak og limba er et levende bevis på Kay Bojesens overbevisning om, at linjerne i et produkt skal "smile". Det siges, at Kay Bojesen blev spurgt, om han ville designe en bøjle til en børnemøbeludstilling. Tanken med aben var, at de lange arme ville komme ned til børnenes højde og på de korte ben kunne man hænge huen og tørklædet.

Hvilke størrelser er aben lavet i?

Den populære træabe kommer i fire forskellige størrelser:

  • Stor: 46 cm høj
  • Medium: 28 cm høj
  • Lille: 20 cm høj
  • Mini: 9,5 cm høj

Hvilke materialer er Kay Bojesen-aben lavet af?

Kay Bojesen aben består af 31 dele og fås i fire originale versioner og en jubilæumsudgave:

  • Teak og limba
  • Ubehandlet eg og ahorn
  • Eg og røget eg
  • Mørkbejdset eg
  • Teak, valnød, eg, ask og ahorn

Hvordan arbejder Kay Bojesen med miljø og bæredygtighed?

Den populære træabe er i høj grad lavet af teak, men i stedet for at bruge teak, der er hentet fra regnskoven, bruger Kay Bojesen Danmark kun teak dyrket i plantager - et meget bedre og mere bæredygtigt alternativ. Ved at vælge plantageteak bidrager mærket til at bevare regnskov og dyreliv, men også til at fremme mere ansvarligt skovbrug. Alt teaktræ, der bruges i produktionen, er FSC®-certificeret, hvilket betyder, at du kan købe aben med god samvittighed.

Hvad er FSC®-certificering?

FSC® er et internationalt mærke for træ og papir. Produkter, der er blevet FSC®-certificeret, lover, at træindholdet kommer fra skove, der er blevet brugt ansvarligt med miljøtilpasning, social ansvarlighed og økonomisk levedygtighed i fokus.

Hvem var Kay Bojesen?

Sølvsmed og designer Kay Bojesen kunne noget helt særligt. Han kunne give liv til træ og han blev verdensberømt for at skabe trædyr med sjæl, humor og et glimt i øjet. Med sine over 2.000 kunsthåndværk på samvittigheden har Kay Bojesen været en af ​​de mest produktive danske kunsthåndværkere i det 20. århundrede. 

I dag er Kay Bojesen et af de største navne inden for dansk design med en bred portefølje af ikoniske produkter, der er blandt de mere eftertragtede på markedet – et kvalitetsstempel. Den danske designer blev 72 år og efterlod en sand designarv til eftertiden.

Rosendahl Design Group

I dag udvikler, producerer og distribuerer Rosendahl Design Group Kay Bojesens designklassikere og nylanceringer. De har blandt andet lanceret en række produkter, der er baseret på originale tegninger fra Kay Bojesen selv.

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB