1 CHOKOLADEFONDANT MED KARAMEL I MIDTEN
Ingen fest ville være komplet uden en chokoladefondant til dessert, vel? Her i kombination med en karamel midte - en drømmekombination!
- Enkelt, festligt og fantastisk velsmagende. Du kan toppe med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis og nogle hindbær for at afbalancere sødmen, siger Frida.
Ingredienser til 4 fondanter:
- 150 g smør
- 200 g mørk chokolade 70%.
- 2 æggeblommer
- 2 store æg
- 65 g sukker
- 2 teskefulde kakao
- 2 spsk mel
- 4 spiseskefulde Dulce de Leche
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200 °C over/under varme, på smør og sukker i 4 ovnfaste ramekiner.
- Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret i en gryde ved svag varme. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
- Pisk æggeblommer, de to æg og flormelis luftigt. Rør chokoladeblandingen, mel og kakao i, og vær meget forsigtig med ikke at slå luften ud. Hæld blandingen i formene, og fyld dem til lige over halvdelen. Læg en stor spiseskefuld dulche de leche i midten af hver form, og dæk den med lidt mere dej.
- Bag på risten i midten af ovnen. Tiden i ovnen varierer mellem 8-12 minutter, afhængigt af ovnen og formenes størrelse. De er færdige, når de begynder at hæve lidt i midten.