★ ★ ★ ★ ★ 4.5 / 5 TRUSTPILOT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Log ind

Sidste bestillingsdag for levering før 🎄 - 19 dec.

Inspiration & Tips/Livsstil & Opskrifter/5 enkle opskrifter på forretter til din nytårsfest

5 enkle opskrifter på forretter til din nytårsfest

Mens vi forbereder os på at sige farvel til 2024 og velkommen til 2025, har vi fem lækre og enkle opskrifter på forretter i fem forskellige feststile til dig i det nye år. Uanset hvordan du vælger at fejre det, er disse forretter lige så velsmagende, som de er attraktive, så tag din kokkehue på og nyd det!
Opdateret tirsdag d. 17 december 2024
Del artiklen

1. Kanapéer med røget laks og rødbede

Denne enkle forret er lige så farverig, som den er lækker. Den røgede laks og de søde rødbeder er et smukt ægteskab, og snerten af peberrod giver smagene et ekstra kick. Den perfekte fingermad til at sende rundt til enhver fest, så dine gæster kan snuppe en hurtig bid!

Ingredienser til 12 kanapéer

  • 80 g kogt rødbeder
  • 100 g flødeost
  • 1 spiseskefuld revet peberrod
  • 100 g koldrøget laks
  • 1 citron
  • Rustikke frøkiks (vi købte nogle, men du kan selvfølgelig også lave dine egne)
  • Kaviar til pynt (vi brugte svensk löjrom eller hvidfiskrogn, men du kan bruge hvilken som helst kaviar eller helt udelade den)
  • Dild til pynt

Sådan gør du:

  • Kom kogte rødbeder, frisk peberrod og flødeost i en blender, og blend til det er glat.
  • Smag til med en knivspids salt og et pres citron.
  • Fordel en god klat af rødbede- og osteblandingen oven på kiksene (hvis kiksene er store er det nødvendigt at brække dem i mindre stykker, de skal være i nogenlunde mundrette størrelser).
  • Riv den røgede laks i strimler, og læg den oven på rødbedeblandingen.
  • Top med en lille skefuld kaviar, og afslut med en lille kvist dild.<br>
Riv peberrod med Bloomingville-messingrivejernet i en Scandi Living Fossil-skål til en af de 4 enkle forretter, du skal prøve i det nye år.
Kanapeer med laks og rødbede, en af de enkle forretter til din nytårsfest på HK Livings lyserøde marmorbakke ved siden af en champagnecocktail.

Gode nok til at spise - disse farverige kanapéer er en fryd for både øjet og ganen.

2. Prosciutto og figen salat

Den dejlige vintersalat er den perfekte, enkle forret. Den er hurtigt lavet og kræver kun en lille indsats, men den ser flot ud og smager endnu bedre.

Ingredienser til et bræt (til 2-4 personer)

  • 100 g prosciutto-skinke i skiver
  • 3-4 friske figner
  • 150 g blåskimmelost
  • Blandede salatblade og babyspinat
  • Flydende honning

Sådan gør du:

  • Find en dejlig træbakke eller et skærebræt.
  • Læg de blandede salatblade og babyspinat i midten af bakken.
  • Skær dine friske figner i kvarte, og fordel dem på brættet sammen med salatbladene.
  • Tag dine skiver prosciutto skinke og spred dem rundt på bakken.
  • Smuldr blåskimmelosten over, og dryp til sidst honning over fignerne og blåskimmelosten.

3. Cremede chevre-runder med honning og ristede valnødder

Denne fyldige og cremede forret med gedeost er så hyggelig og velsmagende. Den er nem at lave på få minutter og passer perfekt sammen med kanapéer med røget laks.

Ingredienser til 10 stk.

  • 180 g halvmodnet chevreost (så den har en blød, spiselig skorpe) - en rulle på 180 g gav 10 individuelle runder, så tilpas mængden efter hvor mange du vil have.
  • Flydende honning
  • 40 g hakkede valnødder
  • Ærteskud til pynt

Sådan gør du:

  • Start med at sætte ovnen på 180 grader
  • Rist dine valnødder på en tør pande ved middelhøj varme, og kast valnødderne rundt på panden, indtil de begynder at dufte dejligt, men pas på, at de ikke brænder på, for så smager de bittert.
  • Skær din chevre-rulle i ca. 2 cm tykke runder, og drys runderne med de hakkede og ristede valnødder. Dryp det hele med en god portion honning, og sæt dem i ovnen i et par minutter, indtil de smelter lidt.
  • Pynt gedeosterundstykkerne med ærteskud, når de er begyndt at køle af.<br>

4. Cheesy cheddar-kurve fyldt med avocado- og limecreme

Imponér dine gæster med disse hjemmelavede og spiselige kurve, som er overraskende enkle at lave. Den cremede avocado skærer perfekt gennem den skarpe smag af cheddar - bare sørg for, at dine gæster efterlader noget til dig, som du kan nyde!

Ingredienser til 12 kopper

  • 1 blok cheddar
  • 2 modne avokadoer
  • 2 spiseskefulde flødeost
  • Saft og skal fra en halv lime
  • Salt og sort peber

Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 180 grader
  • Riv cheddaren i 12 små bunker på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag osten i ovnen i ca. 5 minutter. Timing er afgørende, så hold øje med dem og tag dem ud af ovnen lige når osten begynder at blive gylden.
  • Lad ostestykkerne køle af i et par sekunder, og tjek med en spatel om de er begyndt at stivne. Brug en vendt muffinsform eller et glas til at forme osten til en kurv. Du skal være hurtig, da de hærder hurtigt. Lad osten køle helt af, og tag den derefter ud af muffinsformen.
  • Mens ostekurvene køler af, laver du avocadocremen. Kom avocado, flødeost, limeskal og -saft i en blender, og blend til det er glat. Smag til med salt og peber.
  • Fordel moussen i ostekurvene, og pynt med lidt frisk basilikum.
Hjemmelavede cheddarkurve er en af de enkle forretter, som vi har til dig i det nye år. Forbered kurvene ved at rive små bunker af ost med håndristen fra Bloomingville.

Et lille håndrivejern som en messingfarvet fra Bloomingville er det perfekte redskab til at lave dine ostekurve.

Disse cheddarkurve er en af de enkle startopskrifter, vi har til dig i det nye år. Her ser vi NJRD lines-tallerkenerne i brun med Mini-Mix-vasen fra Tove Adman.

Dæk op til et vellykket nytår med cheddarkurvene og avocadocremen. Mini-Mix-vasen af Tove Adman giver et rustikt og moderne look.

5. Thailansk rejesalat

Disse farverige små skeer er en smagseksplosion, nemme at spise og en ideel fingermad eller en større forret til enhver nytårsfest.

Ingredienser til 12 kanapeer

  • En halv engelsk agurk
  • En halv avokado
  • En fjerdedel af en mango
  • 2 forårsløg
  • 2 lange røde chilier
  • Saften fra en halv lime
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 24 - 30 kogte rejer
  • En spiseskefuld ristede peanuts knust

Sådan gør du:

  1. Skær agurk, avocado og mango i tern
  2. Skær forårsløg i tynde skiver, og hak chilien fint.
  3. Bland det hele sammen, og pres saften fra en halv lime over, tilsæt fiskesauce, og drys med sukker.
  4. Tilsæt rejer og ristede peanuts, og bland det hele godt sammen.
  5. Øs blandingen op i serveringsskeen til servering.

Vi håber, at vi har inspireret dig til at afprøve en eller flere af disse enkle, men lækre forretter til din nytårsfest i år. Vi ønsker dig et rigtig godt 2025!

Hvis du vil have mere inspiration til festen, så tjek vores opskrifter på nytårscocktails her!

Fotografi: Angeliqa Daldorph Styling: Rebecca Sparling, Linnéa Axelson

Rebecca Sparling
Forfatter

INSPIRATION TIL NYTÅRSFESTEN

    SKANDINAVISK DESIGN TIL DIT HJEM
    Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
    © 2002 - 2025 Copyright Nordic Nest AB