GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

BLIV MEDLEM - FÅ 50 KR. I RABAT

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

Servering/Glas/Whisky- & Cognacglas

Whisky- & Cognacglas

Her finder du det bedste udvalg af whiskyglas og cognacglas. Vælg mellem flotte glas i et klassisk design eller whiskyglas med en mere moderne og legende stil. Hvad bliver dit nye favoritglas, når du skal nyde cognac, whisky eller andre gode drinks?
87 resultater sorteret efter
1
...
3
Side 1 af 3

Hvorfor skal man vælge lige netop et whiskyglas til whisky eller et cognacglas til cognac'en?

At vælge den rigtige slags glas til drikkevarer som cognac, whisky eller en anden type avec kan have stor betydning for den samlede oplevelse og smag. Derfor er det vigtigt at vælge et whiskyglas til whiskyen eller et cognacglas til cognac'en.

Whiskyglas og cognacglas kan have forskellige former og udseende, men glassene har alle det til fælles, at de er designet til at fremhæve smagen og aromaerne i den specifikke drik på bedste vis.  

Whiskyglas – glasset, der går under mange navne

Whiskyglas er også kendt som old-fashioned glas, lowball-glas, rockglas og tumblerglas. Fælles for glassene er deres stabile og robuste design, der har en tyk bund, som giver glasset en væsentlig tyngde i hånden. Glassene har som regel et slibning, der reflekterer lyset på flotteste vis og er designet uden fod med lige sider.

Whiskyglas i dette klassiske design hører til blandt de mest populære, men hvis du virkelig vil drage fordel af drikkens aromaer, kan et whiskyglas i tulipanform varmt anbefales. 

Whiskyglas med tulipanform

Udover de ofte lige whiskyglas er der også dem med tulipanformede glaskuber. Disse anvendes ofte i whiskysmagninger og whiskymesser rundt om i verden, da glassene er bedre til at centrere og bevare whiskyens smag og aroma. Spiegelau tilbyder et såkaldt whisky snifterglas, der er ideelt, når du virkelig vil have whiskyens aromaer frem i lyset.

Whiskyglas med en afrundet bund

En anden model af whiskyglas, som har deres eget udtryk og er yderst populære, er whiskyglassene, der har en afrundet bund. Disse findes blandt andet i Sagaforms sortiment. Glassets design får det til at vippe, dog uden at det tipper ned på gulvet og spilder de dyrebare dråber. Det er et spændende og smukt design, der helt sikkert bliver et herligt samtaleemne efter middagen, når det er tid til whisky eller cognac.

Servér drinks fra dine whiskyglas

Whiskyglas med en tung bund og et lige design er mindst lige så velegnede til servering af andre drikkevarer, og glassene værdsættes af mange for deres tidløse design og tyngde. Derudover kan glassene rumme en masse is, hvilket ofte er et must i en rigtig god drink.

Hvilke whiskyglas skal man vælge?

Du kan vælge dit whiskyglas ved at evaluere dets anvendelse og dine individuelle behov. Hvis du ønsker at frembringe whiskyens fulde smag og aroma, anbefales der et whiskysmagningsglas med tulipanform. Almindelige, lige whiskyglas er derimod mere alsidige, og du kan servere drinks som GT, Whiskey Sours og Negroni, for blot at nævne nogle få eksempler.

Whiskyglas med matchende karaffel

Aida tilbyder flotte whiskyglas med tilhørende karaffel, som bliver en flot dekorationsdetaljedrinksvognen eller i vitrineskabet. Opbevaring af whisky eller cognac i en karaffel er stilfuld og tilføjer en ekstra elegant følelse, når du serverer drinken.

I Royal Doultons sortiment finder du en flot karaffel med fire whiskyglas som sæt - smukt dekoreret med en diamantslibning, præcis som kendetegnet er for de klassiske whiskyglas. Det er en perfekt gave til en whiskykender.

Hvordan bør en whisky serveres?

For at få mest muligt smag, duft og aroma ud af din whisky bør du drikke den ved stuetemperatur fra et whiskysmagningsglas. Du kan også drikke din whisky lidt mere afkølet, hvis du foretrækker dette, men husk blot på, at kulde dæmper smagen af din drink. På en lun sommeraften kan det dog være rart at drikke sin whisky lidt mere afkølet.

Whisky nydes ofte med et par isterninger i glasset - dette kendes som "whisky on the rocks". En ulempe ved is er dog, at når den smelter, kan whiskyen blive en smule vandet. Det kan derfor være klogt at anvende whiskysten i stedet. De køler din whisky ned uden at fortynde den.

En anden løsning, som Peugeot præsenterer, er et sæt med en tilhørende køledel, som du kan placere dit glas på.

Hvorfor staves det nogle gange whiskey og andre gange whisky?

Whiskey er den stavemåde, der anvendes til den type spiritus, der er destilleret i USA eller stammer fra Irland. Den anden stavemåde anvendes til whisky produceret i blandt andet Skotland, Canada og Japan.

Hvilket materiale er whiskyglas normalt fremstillet af?

Det mest almindelige materiale, som whiskyglas er fremstillet af, er enten klart glas eller krystalglas. Sidstnævnte materiale giver en elegant følelse og bidrager til at give glasset en ekstra tyngde. De tulipanformede whiskyglas, som er lidt pænere i deres design, er normalt designet i et lidt tyndere glas. Hvilke af disse materialer du vælger, påvirker ikke selve smagen, men tykkelsen af dit glas sammen med glassets øvrige design har stor indflydelse på smagsoplevelsen og følelsen i både hånden og munden.

Hvad er de mest populære whiskyglas?

  1. Ultima Thule fra Iittala
  2. Peak Old Fashioned fra Orrefors
  3. Whiskyglas fra Eva Solo

Cognacglasset - kært barn har mange navne

Ligesom whiskyglasset har cognacglasset også flere navne. Cognacglasset kaldes også af og til for en cognackube eller konjaksglas, når vi tager et kig ud mod vores nordiske naboer. 

Hvorfra stammr navnet cognac?

Cognac er navnet på den by, hvor spiritussen stammer fra. Det er også det internationale navn for den franske spiritus. I Danmark skriver man som regel cognac, men der findes også andre stavemåder, hvilket kan virke en smule forvirrende. Entusiaster mener derimod, at cognac er den eneste rigtige stavemåde. Så vi går med cognac og cognacglas!

Hvilket cognacglas bør man vælge?

Den type cognacglas, du bør vælge, afhænger af, hvordan du vil nyde din drink. De forskellige designs på cognacglassene er ikke kun æstetiske, men påvirker også din smagsoplevelse. Nedenfor viser vi tre forskellige typer cognacglas, og hvordan de påvirker både smag og følelse. 

3 forskellige typer af cognacglas

1. Cognacglas med stor glaskube

Cognac serveres oftest i en såkaldt cognackube, som er et glas med lav fod og et større glas, der ofte er tilspidset foroven. Selve glasset har en bredere form, så smagene og aromaerne af cognac'en bedre træder frem. I både Kosta Bodas og Eva Solos sortiment, blandt mange andre kendte mærker, finder du disse klassiske cognacglas med bred kube og kort stilk.

2. Cognacglas uden fod

Med et cognacglas uden fod kan du varme din cognac direkte med varmen fra dine hænder, hvilket nogle mener giver cognac'en en endnu rigere og rundere smag. Normann Copenhagen tilbyder denne type flotte cognacglas i deres sortiment. 

3. Tulipanformede cognacglas

Tulipanformede cognacglas anvendes ofte i cognacsmagninger, da glassene med deres tilspidsede form foroven fanger cognac'ens smag og aromaer på bedste vis. Navnet tulipan kommer fra det faktum, at glassets form minder meget om formen på en tulipankrone.

I Riedels sortiment finder du tulipanformede cognacglas, der får din cognacsmag til at blomstre endnu mere.

Hvordan bør cognac'en serveres?

Cognac bør have en serveringstemperatur på 18-21 °C. Dette er dog selvfølgelig et personligt spørgsmål om smag. Der findes tre forskellige typer cognacglas, og ligesom med whiskyen og andre avec-drikkevarer kan den med fordel serveres fra en elegant karaffel.

Sådan tager du bedst hånd om dine whiskyglas og cognacglas

  • Rengør altid dine glas hurtigst muligt efter brug, så du undgår, at rester tørrer ind i glassene.
  • De fleste whiskyglas og cognacglas kan tåle maskinopvask på et mildt og skånsomt program tilpasset glas, men dobbelttjek altid, hvad der gælder for netop dine specifikke glas.
  • Tør dine whisky- og cognacglas af med en blød klud umiddelbart efter opvask for at fjerne pletter og rester af vaskemiddel og kalk, der kan påvirke smagsoplevelsen, næste gang glassene skal anvendes.
  • Opbevar dine glas på et godt sted, så glassene ikke rører ved hinanden. En praktisk og stilfuld opbevaringsløsning af whiskyglas og cognacglas er at lade glassene stå fremme på en serveringsvogn/et rullebord i dit køkken eller stue. På denne måde har du dine glas og andet bartilbehør lige ved hånden, med alt samlet på ét sted.

Populære filtre

Få 50 kr. i rabat på dit næste køb! Og samle point på dine køb som medlem i vores kundeklub.

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB