GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

50 DKK rabat, tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her!*

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

30 DAYS OF DESIGN Weekendens tilbud

Køkken & madlavning/Køkkenknive & Knivtilbehør/Knivslibere, slibestål & hvæssesten

Knivslibere, slibestål & hvæssesten

Med en knivsliber, et slibejern eller en slibesten kan du holde dine køkkenknive skarpe og i topform!
46 resultater sorteret efter  
Popularitet
12
Side 1 af 2

Kvalitets knivslibere og strygestål 

Slibning og strygning giver dig mulighed for at holde dine knive skarpe og effektive og kan hjælpe med at forhindre, at du skal udskifte dem for ofte. 

Her vil du kunne vælge fra vores store sortiment af køkkenknivslibere, slibesten og strygestål fra nogle af de mest populære mærker og designere. 

Hvilke mærker er mest populære for knivslibere og strygestål? 

Hos os på Nordic Nest vil du kunne vælge fra et håndplukket udvalg af de bedste knivslibere, slibesten og strygestål fra populære skandinaviske og globale mærker. 

Gennemse vores udvalg af professionelle knivslibere fra velkendte mærker såsom Fiskars, Zwilling eller De Buyer. Eller hvis du leder efter højkvalitets slibesten, har mærket Satake et udvalg af japanske knivslibningsblokke, som sikrer, at dine blade præsterer på deres bedste. 

Hvad er forskellen på at slibe og stryge dine knive? 

At slibe dine knive er en proces, hvor en del af knivmaterialet fjernes fra bladet, hvilket resulterer i en skarpere kant. Der findes forskellige værktøjer til at slibe knive, såsom manuelle knivslibere, elektriske knivslibere og slibesten. 

Strygning er en proces, hvor du retter kanten af kniven ved at glide den mod et strygestål for at justere bladet. Det mindsker behovet for, at du skal slibe dine knive for ofte, så de varer længere og arbejder mere effektivt. 

Sådan bruger du et strygestål eller et slibestål 

Et strygestål, også kaldet et slibestål, skærper faktisk ikke kniven, men retter i stedet kanten af kniven ved at skubbe metallet tilbage til centrum for at gøre den mere effektiv, når du skærer. For at stryge din kniv kan du følge disse trin: 

  1. Hold slibestålet lodret med spidsen presset ned mod overfladen på dit bord eller køkkenbord. 
  2. Sving bladet af kniven nedad langs kanten af strygestålet med ca. 15 graders vinkel, trækkende kniven mod dig. 
  3. Gentag processen på den anden side af slibestålet, mens du holder kniven i samme hånd. 
  4. Fire til fem strøg for hver side af slibestålet bør være nok til at justere kanten. 
  5. Hvilken køkkenknivsliber skal du vælge? 
  6. Der findes flere typer af knivslibere, som kan bruges til at holde dine knive i god stand, såsom manuelle knivslibere, elektriske knivslibere og slibesten. 

Manuelle knivslibere 

Manuelle knivslibere er generelt designet med et V-formet spor, gennem hvilket bladet af kniven trækkes. De har en kompakt størrelse, som gør dem praktiske at opbevare. 

Elektriske knivslibere 

Elektriske knivslibere har motoriserede hjul, som spinner mod kanten af kniven for at skærpe bladet. De har også fjederbelastede guider, som begrænser bevægelsen af bladet, hvilket resulterer i en mere ensartet kant. 

Slibesten til knive 

Slibesten, også kendt som slibningssten, bruges til at skærpe knive ved at trække kanten af bladet langs overfladen af stenen. Slibestensblokke er tilgængelige med forskellige korn, som bør vælges afhængigt af formålet med din slibning. 

Sådan bruger du en slibesten eller hvæssesten

For at slibe dine knive ved hjælp af en slibesten kan du følge disse trin: 

  1. Vælg din slibesten afhængigt af den grovhed, der kræves for bladet. 
  2. Hvis din slibesten skal lægges i blød, lad den da ligge i vand i 5 til 10 minutter, indtil der ikke stiger luftbobler op fra den. 
  3. Placer derefter din slibesten med den grove side opad på et fugtigt køkkenrulle for at holde den sikker på overfladen. 
  4. Hold bladet mod stenen i en 20-graders vinkel for vestlige knive og en 15-graders vinkel for japanske knive. Guide derefter den over stenen med din anden hånd trykkende på den flade del af bladet. 
  5. Slib den anden side ved at skifte kniven over og gentage i modsat retning. 
  6. Hvis slibestenen har en grov og fin side, vend slibestenen om og gentag processen på den fine side. 

Hvor ofte skal du stryge og slibe dine knive? 

For en almindelig køkkenkniv bør det være tilstrækkeligt at slibe dine knive to eller tre gange om året for at holde dem i god stand. Det er dog godt at stryge dine knive mere regelmæssigt, cirka en eller to gange om ugen mindst. 

For at undgå at skulle slibe og stryge dine knive for ofte, anbefales det at opbevare dine knive ved hjælp af en knivblok eller en magnetisk knivliste. At holde dine knive løse i køkkenskufferne kan beskadige bladene og forkorte deres levetid. 

Saml point på dine køb som medlem af vores kundeklub

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB