50 DKK rabat, tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her!*
Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret
Santoku-knive er skarpe alsidige køkkenknive, der har en række anvendelsesmuligheder, fra at skære kød og fisk til at terninge og hakke grøntsager, nødder og frugt. De har et hårdt, tyndt blad, hvilket gør dem ideelle til præcisionsopgaver. Med en Santoku-kniv i din knivsamling får du en alsidig japansk allround-kniv til daglig brug i køkkenet.
Santoku-knive er skarpe japanske knive med en lige kant, der er fantastiske til at skære, skive og hakke mad med. I Japan er Santoku-knive kendt som alsidige knive og er karakteriseret ved deres alsidighed og ekstremt skarpe blad.
I vores sortiment vil du kunne vælge fra et stort udvalg af de bedste Santoku-knive fra populære og velansete mærker.
De største forskelle mellem en og en Santoku-kniv kunne siges at være knivenes oprindelse og bladenes former.
For det første stammer Santoku-kniven fra Japan. Den har et bredt og tyndt blad, som muliggør raffineret skæring. Bladet bøjer ned ved spidsen, hvilket er kendt som en får-fod spids, og kanten er mere lige end på en kokkekniv. Mange har en grantonkant, hvilket er små fordybninger på bladkanten, der stopper mad i at klæbe til det så let. Generelt er japanske Santoku-knive lette i vægt, og bladene er normalt lavet af et hårdere stål.
Kokkekniven stammer fra Tyskland og Frankrig. Den har et bredt blad, som buer opad for at danne en spids. Generelt er de tungere at holde end Santoku-kniven. Bladet på kokkekniven er også sædvanligvis længere end bladet på Santoku-kniven.
Santoku-knive kan bruges til en række opgaver i køkkenet. Nogle af de mange anvendelser inkluderer:
Santoku er et japansk ord, der betyder 'tre dyder'. Dette kan enten beskrive de tre hovedanvendelser: hakning, skæring og terning. Eller det kan henvise til de tre madgrupper, som kniven kan håndtere: kød, fisk og grøntsager.
Det anbefales altid at vaske Santoku-knive i hånden for at undgå eventuelle skader på kniven og for at holde den i den bedste stand. Derudover er det afgørende at skærpe din Santoku-kniv med en knivsliber for at holde den i god form længere.