GRATIS FRAGT OVER 499 KR*

50 DKK rabat, tilmeld dig vores nyhedsbrev lige her!*

Trygge køb - 60 dage fortrydelsesret

30 DAYS OF DESIGN Weekendens tilbud

Japanske knive

Her har vi samlet japanske knive af høj kvalitet fra kendte mærker.
12 resultater sorteret efter  
Popularitet

Japanske køkkenknive i stilfulde designs 

Japanske knive har et karakteristisk udseende og et højpræcisionsblad, som er formet af Japans unikke madkultur. De er især kendt for deres høje ydeevne, holdbarhed og skarphed. 

Her vil du kunne finde et stort udvalg af de bedste japanske knive fra højt værdsatte mærker og designere. 

Hvad kendetegner en japansk kniv? 

Der er flere karakteristikker, som adskiller japanske knive fra vestlige knive. 

De fleste japanske knive har et enkelt-slebet blad. Dette betyder, at de kun er vinklet på den ene side, i modsætning til vestlige knive, som typisk tapers symmetrisk på hver side. Enkelt-slebne knive kræver mere pleje og ekspertise. 

En anden karakteristik, der adskiller en japansk kniv, er skarpheden og holdbarheden af deres blad. Generelt er stålet, der bruges til japanske knive, hårdere end stålet, der bruges til vestlige knive. Hårdere stål gør en kniv en smule mere skrøbelig, men de holder en skarp kant længere. 

Japanske knive er også normalt specialiserede til en bestemt opgave, hvilket betyder, at de har tendens til at holde længe. 

Hvilke mærker er mest populære for japanske kokkeknive? 

Her hos Nordic Nest vil du kunne finde designer japanske knive fra nogle af de bedste japanske knivmærker. 

Top 3 populære japanske knivmærker 

Typer af japanske knive 

Der er flere typer af japanske knive, som er velegnede til forskellige formål. Her er et par af de almindelige typer af japanske knive med deres specifikke anvendelser: 

  • Gyuto: Også kendt som den japanske kokkekniv. I modsætning til den vestlige version af kokkekniven har Gyuto typisk et tyndere blad. 
  • Santoku-kniv: En japansk Santoku-kniv er en alsidig kniv velegnet til grøntsager, fisk og kød. 
  • Nakiri: En japansk grøntsagskniv med et tyndt og rektangulært blad og en firkantet ende. 
  • Yanagiba: Denne kniv har et langt tyndt blad ideelt til at skære tynde skiver af rå fisk, hvilket gør den til et essentielt værktøj for sushi-kokke. 
  • Petty: Petty kniven er den japanske version af en urte- eller skrællekniv. Petty-knive er ideelle til små og delikate opgaver. 

Den rette pleje af din japanske kniv 

Det er vigtigt at passe ordentligt på din japanske kokkekniv for at holde den i god stand, så du kan bruge den i mange år fremover. 

Visse typer af japanske knive bør kun bruges med skærebrætter lavet af specifikke materialer for at undgå at beskadige bladet, så det er vigtigt at tjekke dette, før du bruger din japanske kniv. 

For at holde bladet på dine japanske knive skarpere længere, opbevar dine japanske køkkenknive i en knivblok eller på en magnetisk knivliste. At lade dem ligge løst i dine køkkenskuffer kan beskadige bladet og er derfor ikke anbefalet. 

Sådan rengør du dine japanske knive 

Japanske knive bør ikke vaskes i opvaskemaskinen, da dette kan medføre skader på bladets kant og også ændre materialets kemi. De bør i stedet vaskes forsiktigt i hånden umiddelbart efter brug med en mild opvaskemiddel. Det er vigtigt at tørre din japanske kniv af med et viskestykke efter brug. 

Saml point på dine køb som medlem af vores kundeklub

Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige. Mail: info@nordicnest.dk
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB